och en liten vink!

Mjölkhämtare till mjölet

Tycker du att mjölpåsarna är besvärliga? Sprätter mjöl när man öppnar dem och bökiga med måttet? Häll över mjölet i gamla mjökhämtare/mjölkkannor. Storleken på hämtarna i bild är 4 och 5 liter inköpta på loppis och Tradera. Enkelt att få ner ett mått i, fylla och dra av överflödigt mjöl med locket.

Små söta burkar

Sparar söta burkar till ex.vis örtsalt, kryddor eller maskrossirap. Denna burk med små hänklar i glaset var från början fylld med den godaste chokladhonung man kan tänka sig www.norahonung.se.

Kokkaffe på nymalda bönor.

Minns du med nöje och smak kokkaffet i skogen, eller mormor och farmors kokta kaffetår? Det är många år sedan vi slutade brygga kaffe, i och för sig har aldrig bryggkaffe varit någon större favorit. Kokt kaffe av nymalda bönor (Zoegas Mollbergs Blandning hela kaffebönor) är så gott att man kan dricka till frukost och utan att våra magar slår slint. Kom ihåg att kaffet ska koka flera minuter innan pannan får stå. Kvarnen är inköpt på auktion för 80:-. Kaffepannan av Sigvard Bernadott är inhandlad på auktion för drygt en hundring.

Läker dina gamla metallformar?

Om dina gamla formar läker i fogarna så klipp upp en fryspåse och lägg den i formen. Då stannar vätskan till syltan kvar.
Sylta av killingkött.
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS