Kladdkaka i bullformar
Räcker till
ca 13-14 st (beroende hur många som ska smaka av smeten)
Det här behöver du:
5 ägg
4 dl strösocker
2 dl rapsolja
100 g smör eller Milda
2 dl ljus sirap
2 dl kakao
4,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
200 g ljus blockchoklad (hushålls-/bakchokladkaka)
Så här gör du:
Vispa ägg och socker. Tillsätt olja och sirap. Vispa. Blanda separat alla torrvaror. Häll i och vispa. Smält smör och blockchoklad på svag värme. Häll i och vispa. Fyll bullformarna till drygt hälften. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader 13-14 minuter. Kakorna ska vara gräddade på kanterna men faller ihop i mitten när man tar ut dem (dvs kladdet). Serveras ljumna med glass eller grädde direkt i bullformen. Det går också bra att frysa dem och ta upp vid senare tillfälle. Är de frysta går det bra att dra bort bullpappret, lägga upp på fat och micra 20 sek.